Pet činjenica koje će vam razonoditi ponedeljak

Početak radne nedelje nikad nije lak, ali uz nekoliko zabavnih činjanica biće vam lakše da se nasmejete i preživite ponedeljak.

 1. Muškarci nemaju gen, koji pomaže da se vide nijanse crvene boje. Dok su žene sposobne da razlikuju tamno-crvenu, otvorenocrvenu, bordo, rubinsko crvenu i grimiznu boje, za muškarce postoji samo svetlo- i tamno-crvena. Znači zaista vas ne laže da kaže da ne vidi razliku između te dve haljine.

  red_red1
  Muškarci nemaju gen, koji pomaže da se vide nijanse crvene boje. Dok su žene sposobne da razlikuju tamno-crvenu, otvorenocrvenu, bordo, rubinsko crvenu i grimiznu boje, za muškarce postoji samo svetlo- i tamno-crvena. Znači zaista vas ne laže da kaže da ne vidi razliku između te dve haljine.
 2. Ali ako se ipak ljutite zbog toga, preporučujemo da odete na Filipine. Tamo postoji restoran Isdaan Folating Restaraunt, gde je gostima dozvoljeno da razbijaju tanjire o zid kako bi se rešili besa. Ono što nam nije jasno, kako li nekom uspeva da bude besan na Filipinima.

  bite_posudi_na_svadbe_2
  Ali ako se ipak ljutite zbog toga, preporučujemo da odete na Filipine. Tamo postoji restoran Isdaan Folating Restaraunt, gde je gostima dozvoljeno da razbijaju tanjire o zid kako bi se rešili besa. Ono što nam nije jasno, kako li nekom uspeva da bude besan na Filipinima.
 3. Ne pomaže vam ni razbijanje tanjira? Onda za 25 decembar planirajte put za Takanakuj, gradić u Peruu, gde baš tog dana muškarci, žene pa čak i deca stisnu pesnice i krenu da se biju jedni sa drugima. Tako rešavaju sve probleme i nesusglasice iz protekle godine, pa onda nastavljaju da žive u miru.

  Ne pomaže vam ni razbijanje tanjira? Onda za 25 decembar planirajte put za Takanakuj, gradić u Peruu, gde baš tog dana muškarci, žene pa čak i deca stisnu pesnice i krenu da se biju jedni sa drugima. Tako rešavaju sve probleme i nesusglasice iz protekle godine, pa onda nastavljaju da žive u miru.
 4. I kad se svađate važno je poštovati zakon. Naprimer u Italiji zakonom je zabranjeno vređati muškarca, govoreći mu kako „nema muda“.

  I kad se svađate važno je poštovati zakon. Naprimer u Italiji zakonom je zabranjeno vređati muškarca, govoreći mu kako „nema muda“.
  I kad se svađate važno je poštovati zakon. Naprimer u Italiji zakonom je zabranjeno vređati muškarca, govoreći mu kako „nema muda“.
 5. Mislite da je to neki čudan zakon? E pa u Francuskoj ima gradova gde je zabranjeno… da se umre!

  Mislite da je to neki čudan zakon? E pa u Francuskoj ima gradova gde je zabranjeno... da se umre!
  Mislite da je to neki čudan zakon? E pa u Francuskoj ima gradova gde je zabranjeno… da se umre!