Na ova dva pitanja ćeš imati poteškoća da odgovoriš. A kako bi ti odgovorio?

Svaki dan smo suočeni sa pitanjem izbora. Počevši od malih stvari, pa do složenijih pitanja, kao što su porodica, karijera ili pak preseljenje u drugu zemlju. Problem izbora je bio i uvek biće aktuelnim, zato smo pripremili za tebe jedan zadačić koji će ti dokazati da, čak i naizgled očigledan i
ispravan izbor, može biti samo iluzija.

Ako bi sreo trudnicu koja već ima osmoro dece, od kojih su tri gluva, dva slepa, jedan mentalno retardiran, a sama žena ima sifilis, da li bi joj posavetovao da abortira?

Pre nego što odgovoriš, pročitaj još jedno: neophodno je izabrati novog svetskog lidera, a tvoj glas je odlučujući. Slede podaci tri kandidata:

Prvi kandidat: ima posla sa nepoštenim političarima, konsultuje se sa astrolozima, ima dve žene, stalno puši i pije 8-10 čaša Martinija dnevno.

Drugi kandidat: dva puta proteran iz kancelarije, spava do podne, igrao se sa opijumom na koledžu, pije oko jedne litre viskija svako veče.

Treći kandidat: poseduje vojne nagrade, vegetarijanac, ne puši, pije povremeno pivo i nikad nije prevario svoju ženu.

Koja od ove trojice ćeš izabrati?

Prvi kandidat: Frenklin Delano Ruzvelt.
Drugi kandidat: Vinston Čerčil.
Treći kandidat: Adolf Hitler.

I vraćamo se pitanju abortusa: ako je tvoj odgovor “da”, onda si upravo ubio Betovena.

Neverovatno, zar ne? Odgovor koji se naizgled činio ispravnim, ispostavilo se da je bio potpuno pogrešan. Izbor je nešto što je uvek veoma komplikovano, posebno ako ti se odgovor čini jednostavnim.